ההיבט האקולוגי:
שנת 2010 הוכרזה ע"י ארגוני סביבה בכל העולם וגם בישראל כשנת המגוון הביולוגי.
מינים פולשים נחשבים כיום לגורם מרכזי בחשיבותו הפוגע במגוון הביולוגי ובמערכות אקולוגיות.
נמלת האש הקטנה מחסלת אוכלוסיות שלמות של מיני נמלים מקומיות ופוגעת בחרקים, עכבישים, וחולייתנים כמו זוחלים ואחרים. המטרד הנגרם לאדם כתוצאה מעקיצת נמלי האש, עד כמה שזה ישמע אולי אכזרי, הוא המזל שלנו. נניח שהנמלה לא הייתה עוקצת בני אדם (אגב, מינים פולשים רבים אינם מהווים נזק ישיר לאדם ולכן לצערנו לא מטופלים) – היו יכולים לעבור עוד עשרות שנים ויותר עד שהיו מגלים את קיומה בארץ. התגובה לעקיצת נמלת האש הקטנה, מהווה מבחינתנו כעין סמן ביולוגי (ביו-אינדיקטור) רב חשיבות למאמצינו לניטור ומניעת התפשטות הנמלים.
הדברת נמלת האש הקטנה:
נמלים נחשבות לחרק חברתי החי בקבוצות. כל קבוצת נמלים מורכבת ממלכה המייצרת ביצים, פועלות, זכרים וחיילות. לכל קבוצה קן משלה המשמש: כמקום לאגירת מזון, כבית לגידול הצאצאים וכמקום מסתור. הדברת נמלים מחייבת פגיעה בקן וחיסול המלכה.
לנמלת האש הקטנה מספר מאפיינים המקשים על הדברתה: 1. הקן אינו גלוי. 2. בקן מספר מלכות. 3. הנמלים יוצרות "מושבות על" – מושבה המורכבות ממספר רב של קינים שפרטיהם חיים בשלום זה עם זה (אין תחרות בין פרטים מקן אחד לקן אחר). שיטת ההדברה המקובלת כיום היא באמצעות שימוש בפיתיונות רעילים המפוזרים באופן אחיד על פני שטח הנגיעות. הפועלות אוספות את הפיתיונות לקן וכך מביאות לחיסולו. החומרים הקיימים היום אינם סלקטיביים לנמלת האש הקטנה ופוגעים גם בחרקים אחרים אשר אינם יעד ההדברה.
ניטורים שירותי אקולוגיה עורכת סקרי שטח לגילוי נמלת האש הקטנה. כל אזור נגוע ממופה ונמדד לצורך חישוב כמות חומר ההדברה. אנו מבצעים ביקורות לאחר הדברה ומעריכים את רמת נגיעות הנמלים.